Keskiviikko 24.7. – Eka hippu

Keskiviikkona puolen päivän jälkeen alkoi Partaharjuntiellä entistä kovempi sutina. Hippu-leirin leiriläiset alkoivat saapua leirialueelle busseilla. Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien seurakuntien tytöt ja pojat ohjaajineen aloittelivat hiippakuntaleiriä Partaharjulla. Tätä oli odotettu. Muutama ohjaaja olikin ottanut maanantaina ja tiistaina vähän varaslähtöä leirille ja olivat käyneet rakentamassa leiriä odottamaan tyttöjä ja poikia.

01_hippu_keskiviikko_001

Liikenteenohjausta bussien saapuessa

 

Bussien purkaminen sujui hyvin laaditun aikataulun mukaan Purolan leirialueelle. Jokaiselle ryhmälle oli varattu oma alue Partaharjun leirikylän urheilukentän viereiselle alueelle. Pian alkoikin telttojen kokoaminen. Joillekin kerta oli ensimmäinen, osa oli jo konkareita. Putkia oli paljon, mutta onneksi isoset auttoivat.

Ohjeet teltan pystytykseen saatiin ohjaajilta

Ohjeet teltan pystytykseen saatiin ohjaajilta, Kuopion tytöt kuuntelevat tarkaavaisina

Pian olikin oma paikka valmiina ja tavarat teltassa. Oli aika tutustua hieman vanhoihin ja uusiin kavereihin. Ja itse leirikyläkin oli aika iso ja mielenkiintoinen.  Leirikylällä on pitkät perinteet. Leiriä tällä harjulla on järjestetty jo vuodesta 1946 alkaen! Luonnonkauniissa Partaharjussa on upea uimaranta ja maailman korkein kirkko, Ristikiven kirkko, jonka kattona on taivas.

Vesannon ryhmän tytöt ehtivät jo kertoilemaan kuulumisia.

Vesannon ryhmän tytöt ehtivät jo kertoilemaan kuulumisia.

Osa vielä saapui kun toisilla oli jo teltat pystyssä

Osa vielä saapui kun toisilla oli jo teltat pystyssä

Pian leirisavut kohosivat jo nuotioista

Pian leirisavut kohosivat jo nuotioista

We have here so called Rento Meininki

We have here so called Rento Meininki

Partaharjun huoltoonkin oli vihdoin saatu kaunista kuvattavaa. Johan niitä äijänköriläiden naamoja onkin yritetty photoshopata pitkään eri leireillä pois kuvista. Mutta huolto pelaa hyvin ja ruoka liikkuu.

Huolto pelaa

Huolto pelaa

PTK:n Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien kouluttaja Maara jo hymyilee leirilästen löydettyä omat paikkansa alueelta

Maara, PTK:n kouluttaja Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien alueella, hymyilee leiriläisten löydettyä omat paikkansa alueelta.

Kello 15.30 leiriläiset kokoontuivat leirin virallisiin avajaisiin lippuaukiolle. Oli aika nostaa siniristilippu leirin merkiksi salkoon. Partaharjun opiskelijat nostivat lipun virren kajahtaessa.

Pyhäjärven leiriläiset marssivat tuule kieputtaman viirin johdolla lipunnostoon.

Pyhäjärven leiriläiset marssivat tuulen kieputtaman viirin johdolla lipunnostoon.

Lipunnoston jälkeen alkoikin jo kurnia mahanpohjassa ja katseet suuntautuivat kohti keittokatosta ja ruokailua. Jalat seurasivat vikkelästi perässä ja kohta maha murisi tyytyväisenä. Ulkona leirilllä ruokakin maistuu ihan erilaiselta kuin kotona. Ruokailun jälkeen oli aikaa käväistä kioskilla makeannälkääkin tyydyttämässä.

Ilta saapui yllättävän nopeasti ja oli aika järjestäytyä iltaohjelmaa varten. Nuotiopaikka esiintymislavoineen oli aivan alueen vieressä rinteessä niin että kaikilla oli hyvä näkyvyys mitä lavalla tapahtuisi. Istuttiin tiiviisti, kun meitä leiriläisiä on aika paljon.

Kaksi outoa tyyppiä istuskeli leirinuotiolla. Kuultiin kyseessä olevan jo kuullun tarinanalun kaverit, Hippu ja Vinku, kaksi leirille saapunutta pojankoltiaista, joiden seikkailuja saisimme kuulla jatkossakin mm. Kiisi Isotalon johdolla leirinuotioilla.

Hippu ja Vinku

Hippu ja Vinku

Sää oli muuttunut upeaksi leirisääksi iltapäivän kuluessa. Ilta-aurinko kultasi Partaharjun petäjiä ja valaisi iltanuotiota.

Paljon on!

Paljon on!

Hetkinen…hetkinen…jotain puuttuu. Olimme iltanuotiolla ja nuotiossa ei ollut tulta. Ja tietenkin Kiisi oli hukannut ihmetikkunsa. Ei hätää! Ne löytyy viheltämällä! Kiisi vihelsi ja tikkuaski vastasi. Niinpä saimme nuotion syttymään yhteen hiileen puhaltamalla sekä Hipun ja Vinkun ihmetellessä!

Kiisi löysi ihmetikut

Kiisi löysi ihmetikut

Hippu ja Vinku ihmettelevät nuotionsytyttämistä

Hippu ja Vinku ihmettelevät nuotionsytyttämistä

On meill metsässä nuotiopiiri

On meill’ metsässä nuotiopiiri

Saimme nopean kertauksen leirin kultaisista säännöistä isosten, Reijo Röhnän ja Reija Reippaan esittäminä. Oikea slideshow. Kädet piti pestä. Samoin astiat. Muuten tulisi pöpöjä ja pötsi pipiksi! Hattua päähän…jaa Hippu ehdotti kyllä uimahousuja. Hänen mielestään yksi perussäännnöistä kuului, että mitä suurempi maha on miehellä, sitä pienemmät uimahousut. Kiisi ei hyväksynyt tätä! Juoda pitää riittävästi helteellä. Ja ne tavarat teltassa kannattaa pitää järjestyksessä, ettei käy niin kuin Reijo Röhnälle, joka löysi jostain ihmeen syystä kassistaan isoäidin alushousut!

Reijo Röhnä ei taaskaan kuunnellut ohjeita

Reijo Röhnä ei taaskaan kuunnellut ohjeita

 

Reija Reipas joi tarpeeksi nestettä

Reija Reipas joi tarpeeksi nestettä

Vielä kertasimme ohjeet laululla ja leikillä, jonka Kiisi veti hieman empien, koska leiri noudatti hänen ohjeitaan kirjaimellisesti. Hän pyysi toistamaan perässä lauseita ja leiriläiset tekivät työtä käskettynä. Iltaohjelman vetäminen vaikeutuu, kun nelisensataa leiriläistä toistaa perässä kaiken mitä sanot.

Kiisi

Kiisi

Saatiin välillä kunnolla liikettäkin leiriläisiin ja kaikilla kävi niin kädet, jalat, peppu, pää kuin kielikin.

Ja meillä kaikilla oli mukavaa

Ja meillä kaikilla oli mukavaa

Ennen iltavirttä kuuntelimme vielä jatkoa Hipun ja Vinkun leiritarinaan ja kavereiden teltanpystytyksen kiemuroita.

Leirimuotia Savonlinnasta

Leirimuotia Savonlinnasta

Iltavirren jälkeen odoteltiin iltapalaa ja illan viimeistä. Koko joukko kokoontui maailman korkeimpaan kirkkoon iltahartauteen ennen nukkumaan menoa.

Mitenkähän sitä nukkuu Partaharjulla? Hyvin, kertovat leirikonkarit, kunhan laittaa silmät kiinni ja pään makuupussiin kiinni. Huomenna olisi uusi jännittävä päivä vaskoolien toimintapisteissä eli hipuissa. Iltanuotiolla oli jo vihjattu levylaulajan urasta, kullanhuuhdonnasta jne. Tuskin malttaa odottaa!

1 thought on “Keskiviikko 24.7. – Eka hippu

  1. Jo ekana päivänä löytyi paljon kultahippuja; ihmisiä, ilmeitä, hymyjä, naurua, rohkaisua ja paljon paljon pieniä iloisia asioita. Kiitos HIPPUVÄKI hienosta avauksesta 🙂

Kirjoita kommentti tai terveisiä!